Neked mi a legfontosabb az életedben? Mi az amiből túl sok van, és kevesebb is elég lenne belőle, és mi az, ami túl kevés, örülnél, ha több lenne belőle?

Mindenki azt mondja, hogy az életben csak a változás állandó. Neked voltak váltások az életedben? Vagy csak szeretnéd, régóta tervezed, de nem tudod, hogyan kezdj neki? Kétségeid vannak, hogy mi van, ha nem sikerül, ezért neki sem kezdesz? Van egy jó ötleted, de utána lebeszéled róla saját magad?

Nekem volt néhány váltás az életemben… Kertépítésznek készültem, mert jó voltam matekból, szerettem a rajzot, az eszétikus dolgokat, és szinte az egész gyerekkoromat a természetben töltöttem. Vagy a szüleim gyülölcsöskertjében, vagy az erdőben tájfutó versenyeken. Aztán végül is gyógypedagógus diplomát szereztem, mert már akkor is érdekelt, hogy hogyan tudom támogatni az arra rászorulókat.

Most coach vagyok, hiszek benne, hogy ez egy olyan terület, ami turbó fokozatba teheti az embereket, hogy életük kiteljesedjen, jobb rálátást kapjanak a mindennapi működésükre, a hiedelmeikre, melyek tudat alatt befolyásolják az életüket, és így boldogabban, kevesebb konfliktussal az életükben tudjanak működni.

Hosszú keresgélés után találtam rá a coachingra. Ez egy olyan terület, melyen használhatom eddigi tudásomat, tapasztalatomat, tanulmányaimat. Ahol én is folyamatosan új helyzetek elé kerülök, ahol fejleszthetem magam és fejlődök. Ahol a közös munka gyümölcse nekem is sikerélményt és további inspirációt ad. Ahol az első pillanatban kiderül, hogy tudunk-e együtt dolgozni vagy sem.

Sokan megkérdezték tőlem, hogy Erika, már te is? Igen, én is. Büszkén. Mert sokan azt sem tudják, hogy mi az a coaching, sokan keverik a tanácsadással vagy a mentorálással. Meg szeretném mutatni mindenkinek, hogy a coaching az egy külön ág, egy olyan terület, amely sokféle tudományterületet ötvöz (informatika, nyelvészet, business management, kognitív pszichológia), a változással marad állandó és a maga állandóságában változik. A korral együtt, az ügyfelekkel együtt, velem együtt.

A coaching módszertan  mellé NLP-t tanultam, ami a neurolingvisztikus programozást jelenti. Míg a coaching elsősorban a tudatos elmével foglalkozik, az NLP a tudattalan működésünket célozza meg. Miért viselkedek úgy, ahogy? Mi bújik meg a felszín alatt, ami láthatatlan szálakkal szövi át és befolyásolja az életem? Ezzel az eszköztárral könnyen és gyorsan lehet tartós változást elérni.

Végül, de nem utolsó sorban, tagja vagyok a Nemzetközi Coachszervezetnek (ICF), ami minőségi garanciát jelent a munkámra nézve, hiszen követem az ICF etikai normáit, illetve folyamatos fejlesztést biztosít számomra az előadások és workshopok által.