Miért csinálom?

Szeretném jobbá tenni a világot azáltal, hogy a pozitívumokra hívom fel a figyelmet. Mélyen hiszek abban, hogy az emberekben több van, mint amit gondolnak vagy elhisznek saját magukról. Könnyebbé, jobbá tudom tenni az ügyfeleim életét, és ezáltal hatással vagyok az ő környezetükre is, azáltal, hogy kihozom belőlük a jobbik énjüket, azokat a képességeket, amik már megvannak bennük, csak esetleg eddig még nem vették észre, vagy nem gondolták, hogy az is lehet erőforrás.

Hogyan csinálom?

Az első alkalom az ismerkedésről szól. Megnézzük, hogy tudunk-e együtt dolgozni. Közösen fektetjük le az alapokat és a kereteket – az ügyfelem és én. Kialakítjuk a saját szabályainkat, mit lehet és mit nem.

Ha mindez megvan, rendszeresen találkozunk, hogy kialakuljon egy folyamat, amelyben létrejön a kívánt változás.

Használom azt a tudást és tapasztalatokat, amiket az évek során összegyűjtöttem – élettapasztalatot, munkatapasztalatot, és a coaching üléseken szerzett tapasztalatokat. Alkalmazkodom az ügyfelem igényeihez és szükségleteihez. Ráhangolódom, 100%-ban rá figyelek.

A coaching egy kognitív folyamat, a gondolatok által jutunk előre egy helyzet megértésében, hogy azt ugródeszkának használva tartsunk a vágyott jövőkép felé. De ahogy Einstein mondta, a problémákat nem lehet ugyanazzal a gondolkodással megoldani, mint ahogy létrehoztuk őket, így néha megnézem, hogy mi van a nyak alatt – az NLP-s eszköztárat használva.

Egymásra hangolódunk és a beszélgetés és a feladatok által egy új valóságot hozunk létre. Partnerek vagyunk egy közös alkotási folyamatban.

Mit csinálok?

Támogatlak, kísérlek. Őszinte, mély beszélgetéseket folytatok, mely által az ügyfeleim közelebb kerülnek saját magukhoz, megerősödik az önbizalmuk és letisztulnak a gondolataik. Leegyeszűsödik a helyzet, amiben vannak, a strukturált beszélgetések által kialakul egy ú cselekvési terv.

Szétszedem a gondolataidat apró darabokra, hogy aztán újrarendezzük őket. Lehet, hogy lesz olyan darabka, amit a későbbiekben már nem használunk fel, vagy új sorrendet állítunk fel, vagy beillesztünk még egy-két darabot. Sokszor annyira benne vagyunk a saját gondolati kerékvágásunkban, hogy el sem tudjuk képzelni, hogy mit lehetne másképp csinálni. Együtt berakunk váltókat a sínekbe, és te aztán kipróbálhatod, hogy milyen ha erre mégy, vagy milyen, ha arra. Figyelek rád, és rámutatok az ellentmondásokra, a lehetőségekre. Tudatosítok, láthatóvá teszem a láthatatlant.