Önfejlesztés

Öt dolog, amit az emberek leggyakrabban bánnak a halálos ágyukon

Égő gyertya, halottak napja, haldoklók miket bánnak leginkább a halálos ágyukon.

Halálos ágy… súlyos szavak. Nem kell saját élménnyel bírnod ahhoz, hogy elképzeld, milyen lehet, ha valaki a halálos ágyán fekszik.

Lehet-e inspirálódni a halálból? Morbid kérdés, ugye? Szinte szégyellem, hogy leírtam…

Lehet, hogy voltál már halálos beteg, vagy volt valaki a környezetedben, akivel ez történt, de meggyógyult. És ezek az emberek nagyon sok mindent átértékelnek az életükben.

Így Halottak napja és Mindenszentek környékén lehet, hogy te is kicsit filozofikussá válsz, hiszen a halál többször kerül szóba. Eszedbe jut egy-egy szeretted, aki már nincs veled. Vagy hogy mi az élet értelme. Hogy fognak rád emlékezni, amikor te nem leszel itt…

Bronnie Ware története

Egy ausztrál nővér feljegyezte a leggyakoribb dolgokat, amiket a betegek megbánnak halálos ágyukon. És a megdöbbentő dolog, hogy ezek nagyon egyszerű dolgok – és mégsem, hiszen ha olyan egyszerűek lennének, akkor mindenki csinálná…

Íme az öt dolog, amit az emberek leggyakrabban megbánnak Bronnie Ware: Életkönyv – 5 dolog, amit leggyakrabban megbánunk halálos ágyunkon című kötetéből. Ezeket most csak így itt hagyom. És ha van kedved, elgondolkozhatsz, hogy neked melyik mondat a legerősebb.

Mi az az öt dolog, amit leggyakrabban megbánnak az emberek a halálos ágyukon?

  1. Bárcsak lett volna bátorságom hűen élni önmagamhoz, ahelyett, hogy mások elvárásainak akartam volna megfelelni.
  2. Bárcsak ne dolgoztam volna annyit.
  3. Bárcsak elég bátor lettem volna ahhoz, hogy kimutassam az érzéseimet.
  4. Bárcsak tartottam volna a kapcsolatot a barátaimmal.
  5. Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek.

Jó elmélkedést!

És ha valamelyik mondat különösen betalált nálad, és úgy érzed, hogy dolgod van vele, bejelentkezhetsz hozzám egy díjmentes coaching konzultációra.

Ajánlott bejegyzések