Magamról

Önnek mi a legfontosabb az életében? Mi az amiből túl sok van, és kevesebb is elég lenne belőle, és mi az, ami túl kevés, örülne, ha több lenne belőle?

Mindenki azt mondja, csak a változás állandó az életben. Önnek voltak váltások az életében? Vagy csak szeretné, régóta tervezi, de nem tudja, hogyan kezdjen neki? Kétségei vannak, mi van, ha nem sikerül, ezért neki sem kezd? Van egy jó ötlete, de utána lebeszéli róla saját magát?

Nekem volt néhány váltás az életemben… Kertépítésznek készültem, mert jó voltam matekból, szerettem a rajzot, az eszétikus dolgokat és szinte az egész gyerekkoromat a természetben töltöttem. Vagy a szüleim gyülölcsöskertjében, vagy az erdőben tájfutó versenyeken. Aztán végül is gyógypedagógus diplomát szereztem, mert már akkor is érdekelt, hogy hogyan tudom támogatni az arra rászorulókat.

Most coach vagyok, hiszek benne, hogy ez egy olyan terület, ami turbó fokozatba teheti az embereket, hogy életük kiteljesedjen, jobb rálátást kapjanak a mindennapi működésükre, a hiedelmeikre, melyek tudat alatt befolyásolják az életüket, és így boldogabban, kevesebb konfliktussal az életükben tudjanak működni.

Hosszú keresgélés után találtam rá a coachingra. Ez egy olyan terület, melyen használhatom eddigi tudásomat, tapasztalatomat, tanulmányaimat. Ahol én is folyamatosan új helyzetek elé kerülök, ahol fejleszthetem magam és fejlődök. Ahol a közös munka gyümölcse nekem is sikerélményt és további inspirációt ad. Ahol az első pillanatban kiderül, hogy tudunk együtt dolgozni vagy sem.

Sokan megkérdezték tőlem, hogy Erika, már te is? Igen, én is. Büszkén. Mert sokan azt sem tudják, hogy mi az a coaching, sokan keverik a tanácsadással vagy a mentorálással. Meg szeretném mutatni mindenkinek, hogy a coaching az egy külön ág, egy olyan terület, amely sokféle tudományterületet ötvöz (informatika, nyelvészet, business management, kognitív pszichológia), a változással marad állandó és a maga állandóságában változik. A korral együtt, az ügyfelekkel együtt, velem együtt.